Over PlantZoen

Plants will always you back

Wie ben ik?

Hi, ik ben Ivette. Sinds een aantal jaar heb ik groene vingers ontwikkeld en wil dit graag met jullie delen. Jullie weten vast dat planten in huis heel luchtzuiverend zijn maar ze houden je ook gezond omdat het natuurlijke luchtbevochtigers zijn. En je groene vrienden maken je ook gewoon gelukkig omdat je buiten naar binnen haalt, mensen blijken nu eenmaal gelukkiger buiten te zijn, maar ook het zorgen voor planten zorgt voor een gelukkiger gevoel. Oke, zijn jullie nu ook al besmet met het groene virus?

Wat leuke weetjes over mij; ik woon samen met mijn hubby Daniel in Dongen maar wij zijn eigenlijk geboren Zeeuwen. Ik heb een kantoorbaan en vind rust en ontspanning bij mijn plantjes.

Ik heb mijn master interieurarchitectuur gehaald in Antwerpen. De kennis die ik tijdens deze opleiding heb opgedaan wil ik combineren met mijn groen passie.

Het doel van PlantZoen?

Wat is mijn doel nu precies? Na lang twijfelen heb ik een ruilkast geplaatst achter mijn huis aan de straat. Vorig jaar voor het eerst en ook dit jaar staat de ruilkast weer buiten. Klaar voor een nieuwe seizoen!

Hier kunnen gezonde en gewortelde stekjes, plantjes, zaadjes of potjes geruild worden. Ik kreeg zoveel leuke reacties. Na 2 weken stond ik al in de krant! De leuke gesprekjes die ik buurtbewoners hoor hebben en zelf heb bij de bak gaven mij wel het gevoel dat ik hier nog meer mee moest doen.

Ik ben altijd bezig met duurzaamheid; ik probeer zo min mogelijk plastic te gebruiken, eet geen vlees en pak voor korte stukjes de fiets.

Maar ik zie ook veel mensen voorbij komen die alleen de perfecte Instagram plaatjes willen met de perfecte plant. Waarom? Mag een plant geen scheve tak hebben? Dus ziet de plant er niet meer zo uit als gehoopt, dan wordt hij in de container gegooid en naar het tuincentrum gereden om een nieuwe plant. Waarom? Daarom een plantenasiel, een soort kringloop winkel voor planten. Zie meer info over hoe het werkt onder het kopje plantenasiel.